Ett hoppfullt hopp!

Eftersom jag inte äger  förmågan att hantera resor genom maskhål eller nyttja Warp drive, såklart i kombination med att besitta en oändlig reserv med energi, så får jag ta ett märkligt okommenterat kliv framåt i historien och låta rummet från förra inlägget till nu vara förhållandevis obeskrivet.

Jag säger bara:

  • Min exman är en rövhatt utan förmåga att ta andras perspektiv.
  • Fy fan vad jobbigt det har varit att vara jag.
  • Fy fan vad jobbigt det har varit att vara med mig.
  • Panikångest suger fett.
  • Jag lär mig mycket hela tiden.
  • Mitt liv är tveklöst fyllt av mer kärlek än av något annat.

Så, ett stort kliv vidare till något som är mer nu, faktiskt riktigt nyss.

En solig helg i juni

Så här kan det ha sett ut. Eller låtit. Om man tjuvhört ett samtal på Coop efter att några människovarelser desperat insett att de efterlängtade burgarna som de bestämt sig för att sätta tänderna i denna afton, inte alls fanns framför dem i veganhyllans utbud. Och då bör man även betänka att vissa av dem behövt beta av tågresor, vilseledande ombyggnationer, hundvalpar i bajssvatten och försök till shopping utan plånka, för att ens befinna sig så nära målbilden som gjorde att snålvattnet i deras munnar nu rann till.

Scen 1:

Den hungriga människotruppen rör sig emot delidisken eftersom det för dem omöjligt kan innebära att ”slutsålt” är just slutsålt.

En blodsockerlåg sjörövartant säger då med sin rara stämma:

⁃ om det är så att raden för Beyond Burgers lyser tom i hyllan, betyder det att de är slut eller finns det en hemligt gömma någon annanstans?

Den rara tjejen bakom disken svarar om än en gnutta tveksamt:

⁃ Öh, alltså jag vet inte riktigt. Men jag ska fråga min kollega som har lite mer koll.

Kollegan som sades ha mer koll entrar glasdisken och blottar strax att hon inte alls har mer koll gällande det önskade fiktiva hemliga lagret, som liksom redan känns lite verkligare för sjörvartanten.

Kollegan svarar istället:

⁃ alltså tyvärr, jag vet inte riktigt, jag tror nog att de på golvet har lite mer koll på sånt. Fråga borta vid kassan.

Truppen gick såklart till kassan, det fanns en chans att endast 66% av truppen ännu var övertygad om att de skulle gå ur det här som vinnare. Eller 33% hade då i alla fall verkligen inte föreställt sig något annat utan sa:

– hej, vi är hitskickade av tjejerna i delikatessdisken. Vi är på jakt efter Beyond burgers, men det var tomt i hyllan. De sa att ni här vet att det finns mer i en hemlig gömma.

Tjejen vid kassan tittade storögd på trion och svarade:

-alltså jag vet inte var den hemliga gömman är, men jag ska fråga Kajsa som vet mer än jag.

Sagt och gjort, hon trippade iväg till ”Kajsa med koll” och efter en snabb liten evighet kom hon tillbaka med ett finurligt leende och näst in till viskar: 

⁃ det stämde, hur många vill ni ha…

Klipp till scen 2:

Utanför sitter en medkumpan, enligt rykte ska denne vara iklädd en stickad okliande luva som snålar med att uppvisa bärarens ansiktsdrag. En startklar volvo v70, en blodtörstande hårig best, synkroniserade klockor och en rivstart därifrån…typ….

På den vägen är det….

Det kan liksom inte, trots morgonens muskelkrampig tårdrypande ångestattack, bli annat än fantastiskt om en vid sin sida har sin allra älskligaste finmänniska, den håriga kärleksbomben, den sprakande urkloka glitterflickan och en ny vän med skarp hjärna och som klär i prickar.

Barfota pyjamasgrilla, bubbelskål i muminmugg, mödanvärdburgare, levande ljus och lika levande samtal, betjäntklockegåva, mycket skratt och mycket allvar. Klämde dessutom in ett hunddagisbesök och lite småvägskörning.

Lurvis blev galet gullad med, och vi av henne. Kvällen var precis så opretto och avslappnad som en kan önska sig efter en korvtjock vecka som tagit slut på energin.

Sov som en stock och vaknade en födelsedagsmorgon med insikten om att fyller en meningen med livet bör en åka på utflykt. Vi siktade på Kullens fyr för frukost med kärlek i bröstet, mat i magen och vind i håret.

Att pålägget låg kvar i kylen gick lätt att stå ut med när solen sken och det kändes värme både utanpå och inuti.

Tack! Ett gigantiskt tack!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s