När fantasi verkligen får plats och blir lika mycket verklighet som något annat…

(ett inlägg som skrevs men som glömdes att publiceras)

Lyxen att få och ständigt kunna hitta utrymmet och former för den viktiga kreativiteten på många olika sätt i ett vuxet sjörövartantsliv är lyxigt. Riktigt lyxigt! och livsnödvändigt!

Tänk så magiskt att dessutom få ha ett jobb som både kräver och erbjuder oerhört mycket av just den varan.

I går var en sån dag. Där det fanns utrymme. Speciellt om man nu råkar vara en av de som i Hertigens tjänst ska vara med och medla i ”alvfrågan” kan det hända att man upplever några innehållsrika dagar på väg mot den nyligen belägrade staden handelsstaden Ravenna, liksom på en och samma vanlig människolördag kan det hända så mycket mer någon annanstans.

Man kan till exempel få veta vad dvärgarna tycker om alviskt hantverk efter att de undersökt den nu döde alvväktarens rustning.
Om man råkar ta sig med båt genom riket i sällskap av både decembergrått regn och äldre eller nyare bekantskaper, kan man få upplevda anspänningar som blir när man inte vet om mannar från klanen Bagge har något lurt på gång eller faktiskt bara försöker inkräva tull.

Eller varför inte under småtimmarna nattetid på en lägerplats behöva både stå ut med doften av fermenterad sill och få uppleva närstrider med ett halvdussin ”vanskapta.

Å sen packa ihop sig och sina saker som om inget hänt och lämna den upplevelsen till knastret av ett likbål och istället få möta minst ett väldigt onyktert befäl som riskerar att fatta dåliga beslut efter påverkan av rusmedel i kombination av tristess och det egna behovet av att claima sin status. Livsfarligt!

Och vem vill inte få bekanta sig med en papegojor med tvivelaktigt vokabulär, flinka ficktjuvar, rådsherrars huvuden på pålar eller gå på möten inför ett ännu viktigare möte.

Få fullmakter, fundera på kejserliga direktiv, klura lite kring Surtheim, söka logi i ett hus på en bro, höra om öppnade portar och funderingar på bakomliggande orsaker till både det ena och det andra.

I morgon är det en vanlig människosöndag. Då blir det till att köra till återvinningscentralen, förbereda utvecklingssamtal och sjörövardansa.

Livet! Lyxigt med den bredden det sannerligen består av.

 

bordsrollspel

”tystnaden lät som en omvänd explosion”

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s