Onsdag, bara precis så helt ovanlig en vanlig onsdag kan vara…

Ska strax åka hem från jobbet. Ska bara…

Lyssnar på musik i lurarna och klurar på livet.
Om man startar dagen rultigt iklädd fängelsemundering närmst födelsekostymen så krävs det nog helt enkelt lite extra eftertanke och insats innan jobbdagen bara går att avsluta hur som helst.

Eller så orkar jag helt enkelt inte resa mig från stolen och passar liksom ändå på att beta av traven med ”jobbsaker att göra” när jag ändå sitter här med tom blick och halvöppen mun. Det är priset en Sjörövartant med detektivdrömmar får betala helt enkelt.

Det finns så oändligt många ord som stannar inuti mig just nu, tror därför det enda rimliga i detta nu är att klämma in dagens omatiga meny med bitar av livet som sjörövartant! 🙂
Vad ska en annars göra av alla bokstäver tro? Men först hej och i vej! Mot hemmet!

Dagens bokstäver formade till en mening som känns

”dom sov bortom varandras fingertoppar

Dagens lilla privata skolfundering

Gällande skolungarna så klurar en liksom självklart på vad som funkar och så bygger en på det. Medvetenheten om, men inte fokus på att älta problem eller situationer som tjorvar. Det vet vi funkar och är gynnsamt!

När jag blir stor och förståndig så ska jag minnas att applicera alla bra klokskaper på mig själv och andra vuxna i min skolomgivning.

Men den största och ständigt återkommande insikten är att jag älskar jag mitt jobb så intensivt mycket. Ibland är jag så trött så jag nästan kan kräka mig ut och in, liksom trött som fan. Irriterad över att dygnet bara har 24 h eller frustrerad över situationer jag inte direkt förstår eller kan lösa. Oavsett vad så längtar jag dit varje dag. Varje dag! Det är stort.

Jag tar mitt uppdrag på allra största ansvar men försöker att inte ta mig själv på så stort allvar.

Att känna det jag gör som viktigt och meningsfullt är fett! Tänk att man får lön för att göra det man älskar.

Dagens känsla

I morse var jag lite rivig i själen, hamnade i ett ”trött på att vara jag”. Vara jag med min intensitet och med så starka känslor i allt jag gör. Inte trött i mig själv egentligen, men i relation till andra.

Jag vill skratta mycket, jobba mycket, fundera mycket, ligga mycket, hjärnjobba mycket, drömma mycket, fiffilura och fundera mycket, kommunicera mycket, leka mycket, lära mig mycket, bara vara mycket och både älska och bli mycket älskad…

Men i morse så skavde det. Känslor som faktiskt hör någon annanstans och till någon annan gjorde sig påmind och det är ibland svårt att minnas att härleda allt rätt.

Jag får aktivt öva mig på att minnas att det inte är något dåligt att ta plats och ge uttryck för allt som behöver uttryckas.Att det inte alls är så att jag är fel eller för mycket bara för jag vill mer eller känner starkt och brinner på alla möjliga punkter.

Även om det är mer eller starkare än andra.

Precis som andra som är på andra sätt inte är fel. Mitt rätt är bara ett sätt. Just liksom mitt sätt!

Dagens lösrykta anteckningar i toktantens mobil

-”skägget hängde krusat, som vältalighet runt munnen”

-”Löstes upp, likt en tablett i ett glas mörker”

(Jag skulle kunna fulgoogla och se dess ursprung, för jag har ingen aning varför de finns i telefonen)

Dagens lite pinsamma musiksmek

Min lite lätt pinsamma men väldigt fint skyddande musikmur som behövs extra mycket när jag är lite hudlös och behöver bubbla mig mot saker som låter och känns har aldrig varit så lång som nu. Hela 7 låtar minsann.

5 blandade olika men viktiga livsälsk

– en skatt vid regnbågens slut

– själssmekande och utvecklande samtal med unga framtidsförutsättare

– en sovande bebis i famnen

– insikten om att drömmen om fyrbent valp strax är sanning

– orddans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s