Prisad vare den annalkande vardagen

I morgon är det slutlovat. Perfekt!

En veckas dekadens är avklarad. Det är mer än nog om jag får bestämma.(jag behöver inte ens bestämma, det löser sig liksom själv)
Det ska bli fantastiskt att komma tillbaka och träffa eleverna (och kollegorna med för den delen). Att man kan längta så på så kort tid.

Lov schlov

Lovet har varit lite bergochdalbanigt. Jag gick ut hårt med fredagskonsert i sällskap av grabbarna grus och en och annan drink, sen fantastiskt häng med frökenbästisen och våra gamla skolungar och mycket annat flängande.
Det slukade energi även om det varit vrålskoj. Energisluk skapar kontraster för de nästföljande dagarna.
Så starten på den officiella lovveckan blev alltså traditionsenligt livsrivigt. Jag var fräsigt onöjd och rastlös med känslan av ”jag har inget spännande i mitt liv” och var inget bra stöd för en ryggskottsdrabbade äkta hälft. (<3!)
Att då drälla hemma med en krossad illusionen om hur jag plötsligt skulle uppskatta lov när jag kanske mindes att jag ju ”var som folk” (med stöd av min nyfunna kemiska vuxenhet) på ett jullov här om sisten. Jag hade mitt livs första jullov i stillhet, där det faktiskt kändes helt okej att vara ledig (det är då så jag minns det nu i alla fall ;)), och tänkte att det ju rimligen kunde vara grundstatusen på ledighet i alla oändlighet och vidare.

Men tja, nä och icke.

Andra halvlek gick lite bättre

Jag har:

  • sällskapat av de två älskade ungarna som varit här hemma på lovet, det var fint och mysigt.
  • hängt med pappaVarg, Det är som alltid finemangfint, även om han inte ville ha kanelbullar.  Jag fick bogsera en bil, så det känns okej ändå.
  • tantpysslat och lyssnat på tusen miljoner intressanta poddar och funderat på hur skola borde vara för att passa fler och hur oändligt mycket det finns att lära sig,
  • både sovit gott några nätter och nattugglat andra. Det är så svårt att låta bli att vilja nyttja dygnets alla timmar när det bara en fulgoogling bort finns så mycket nytt att lära mig.
  • byggt ihop en djävulsbyrå utan att dö eller dödas och då som en följd av det fått lite själsmekande ordning på kläder och rum,
  •  varit på sjörövardansen utan min vapendragare fast det verkligen tog emot.
  • äventyrat runt ett köksbord, men ändå liksom mest befunnit mig i ett grevskap där hamnskiftare, vanskapta, levande döda, magi, fantasi, eldsortier och våld varit närvarande, i ytterst vrålverkligt finsällskap
  • ätit plättar, gått barfota, fnissat, soffmyst med make, stökat ner, upplevt bajstrauma, längtat, pyjmasdrällt och tusen andra saker…

Jaja, okej då, det har väl ändå varit en bra vecka när jag nu tänker lite till. Dessutom finns ju till och med folk som gillar åkattraktioner.

I morgon är det ordning i leden igen. Först bästa jobbet och sen dejt med pratdoktorn. Det verkar allt bli en riktigt bra måndag. Jag längtar redan! ❤

adult

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s